ЕК оцени, нема значителен напредок во Македонија

9 ноември, 20100

Според годинешниот извештај за реформскиот напредок на Македонија што го објави еврокомесарот за проширување на Европската Комисија Штефан Фуле, објавува дека нема напредок скоро во ниедна област што се оценува како битна од страна на комисијата. Во поголемиот дел од областите Македонија за разлика од минатата година има послаби оценки. Евро амбасадоротЕрван Фуере изјави дека извештајот ја отсликува реалноста во земјава и дека тој содржи позитивни работи, но и ги истакнува критиките за реформите кои не се доволно спроведени во клучните области.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi