Ерик Клептон ќе ги продава 70-те гитари за хуманитарни цели

8 декември, 20100

Ерик Клептон по трет пат ќе продава дел од своите гитари за хуманитарни цели, како би собрал пари за една клиника за лечење на зависности. Но ова не е ништо ново од познатиот пејач, бидејќи тој во 1999 година и во 2004 година го има направено истото. 70 гитари, звучници и друга опрема од неговата турнеја од 2005 година ќе се најдат на листата за оваа хуманитарна акција. Се смета дека највисока цена ќе постигне појачалото од марката Marshal, со кое свирел на турнејата во 1970 година. Англискиот музичар својата кариера ја започна пред 40 години, во својата кариера снимил преку 30 албуми невклучувајќи ги компилациските.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi