Форд гради уште една фабтика во Кина

28 септември, 20100

Американскиот произведувач на автомобили Форд и нивната кинеска партнерска компанија Чанган Форд Мазда, ќе уложат 500 милиони долари во градење на нова фабрика во Кина. Двете компании овој викенд потпишаа меморандум за соработка. Се предвидува градењето на фабриката за производтство на мотори започне во 2013 година. Фабриката ќе произведува 400.000 автомобилски м отори годишно, што е двократно повеќе од поризводтството на сегашната фабрика на Форд во Кина. Автомобилите на Форд се 11 бренд по продажба на кинескиот пазар, но продажбата значајно се има зголемено од 2003 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma