Французите сепак ќе работат до 67 година

9 ноември, 20100

Се чини дека масовните протести кои се одржаа во минатиот месец низ Франција против новите реформи за пензионирање, сепак не вродија плод. Францускиот претседател Саркози го потпиша спорниот закон за пензинирање, со кој французите ќе одат во пензија со наполнети 67 години. Службените весници на владата денеска објавија дека закон е потпишан, и официјално стапува во сила. Францускиот уставен суд вчера ја одобрил новата реформа за пензионирање и според новиот закон, годините за делумното пензинорање ќе бидат накачени од 60 на 62 години, а за заминување во целосна пензија границата е зголемена од 65 на 67 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi