Горбачов го пофали Медведев

29 септември, 20100

Последниот лидер на бившата СССр, Михаил Горбачов оценил дека одлуката на рускиот пртседател Димитри Медведев да се смени градоначалникот на Москва е сосема исправна, со изјава дека тоа требал да го направи уште пред неколку години. Тој мисли дека градоначалникот на Москва првите неколку години имал направено многу за градот, пред се во социјалната сфера, но дека едноставно времето на Лушков поминало.
Лушков управуваше со престолнината на Русија 18 години, што е спротивно на принципите на обновување на власта, рекол Горбачов и дека тоа потсетува на времињата на советската номенклатура, систем кој не се покажал добар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma