Говор на Сан Су Чи после седум години

14 ноември, 20100

Лидерката на опозицијата во Мјанмар, која војните власти ја ослободија после, го одржа првиот говор после седум години куќен притвор. Сан Су на своите приврзаници им порача дека сака да соработува со сите демократски сили и дека демократијата се заснова на слобата за изразување. Таа изјавила дека не чуствува омраза за оние кои ја затворија и дека продолжува да верува во човечките права, дека и е потребна енергијата од народот и сака да го чуе нивниот глас, а подоцна да се одлучи што ќе работи. Истакнала дека ќе работи на постигнување подобар животен стандард во Мјанмар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi