Симон Трпчевски утре во Њујорк

11 ноември, 20100

Македонскиот виртуоз на пијано Симон Трпчевски ќе биде првиот Македонец што ќе настапи на една од најпрестижните концертни сцени во светот Карнеги Хол во Њујорк. Тој заедно со Балтиморскиот симфониски оркестар и диригентот Марин Олсоп ќе го изведат Концертот за пијано и оркестар бр. 3 на Прокофјев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi