Полицијата во Велика Британија наместо радиостаница ќе користи sms пораки

14 ноември, 20100

Полицијата во Велика Британија ќе има нов начин на комуникација. Властите ја забраниле употребата на радиостаницата, и од сега тие ќе комуницираат по пат на sms. Поради големите трошоци направени минатата година, Airwave, комуникациската компанија која била ангажирана од страна на полицијата имала “профитна маргина која ги надминала дури и онаа на мобилниот телефонски гигант Водафон. Претседателот на полициската федерацијa Clive Chamberlain, изјавува дека промената на начинот на комуникација доведе до серија намалувања на трошоците. “Airwave е многу скап систем, кој беше принуден врз полициска служба од страна на Владата”. Тоа беше императив да имаат сигурен комуникациски систем. Но, тоа дојде по многу висока цена. Советот, кој ни е даден од врвот е да се испраќаат текстови колку што е можно, бидејќи тоа ќе чини многу помалку пари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma