Зошто iPad-от на Apple нема да ги уништи електронските уреди за читање

10 ноември, 20100
A video game is displayed on Apple's  "iPad" after its launch event in San Francisco

Кога беше објавено постоењето на iPad со touchscreen, сите веруваа дека деновите на електронското читање се одбројани. Но сепак и покрај популарноста на производите на Apple, 6 причини зошто е-читањето нема да пропадне и покрај постоењето на iPad. Прво, на растечка плима пловат сите бродови теоријата, дека во 2010 година ќе се продадат 12 милиони iPad но сепак се заржуваат и на останатите електронски уреди, мобилни и лаптопи, со што ќе понудат различни содржини и уреди, а од тоа нема да изостанат е-читателите. Второ, делот за цената која за еден iPad изнесува 500$. Потоа, е-читачките уреди во принцип се потенки и полесни, отколку екран таблите на допир. Четврто, животниот век на батеријата која е многу поиздржлива на е-читачките уреди, отколку кај iPad-овите. Петто, боја во 2011 година, која планираат да ја додадат E-Ink, SiPix и Bridgestone на дисплејите и на крајот 100 кинески производители на е-читачи кои се претпоставува дека ќе се појават до крајот на идната година, за разлика од сега постојат 30 производители. Моментално кинеската

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi