Говорот на Гордон Браун од 50 минути, вреден 60,000 фунти

21 ноември, 20100

Поранешниот британски премиер Гордон Браун, го даде својот прв говор за економската криза во Њу Делхи, заработувајќи 60,000 фунти. Браун кој ретко се појавува во јавноста од како се повлече од функцијата премиер во Мај, беше главен спикер на самитот во главниот град во Индија. Тој дал 50 минутен говор за глобалната економска криза и за тоа како да се спречи наредна, и се проценува дека заработил на секој минута по 1200 фунти. Иако изворите навеле дека на на Браун му се платило по вообичаена цена за еден странец кој треба да биде главен спикер.Браун веројатно тргна по стапките на Тони Блер кој за вакви ангажмани може да заработи и до 200,000 фунти. Критичарите на Браун веднаш прашаа даали тој е вистинската личност која треба да им одржува предавања на Индијците за економски кризи, бидејќи тој самиот неможеше да ја спречи една од најлошите рецесии која и се случи на Британија и трошеше многу повеќе отколку што заработуваше самата држава од даноци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi