Хотел на 15 спрата во Шангај, изграден за 6 дена

14 ноември, 20100

Ark хотелот со 15 спрата е изграден во неверојатн ократок рок од само 6 дена. Зградата е изградена на веќе постоечките темели, така на работниците им било потребно саом 46 саати да ги подигнат монтажните столбови, а 90 саати до самиот крај на изградбата. На изградбата на хотелот деноноќно работеле повеќе од 100 работници, а индустриските експерти велат дека со ова се заштедува неверојатно време и енергија, и овој начин на изградба е многу поефтин и максимално сигурен. Градбата е отпорна на високи земјотреси “Level 9 Earthquake”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi