Изметот на пандата, најнов материјал за изработка на скулптури

2 декември, 20100

Затоа што во Кина пандата е национално богатство, изгледа сѐ поврзано со неа е интересно за кинезите. Најново е дека еден кинески скулптор направи реплика на Венус Де Мило и тоа од изметот на пандата. Тој заедно со уште девет единаесет годишни ученици по уметност го направиле деото, кое е купено по цена од 30.000 фунти. Купувачот е познат кинески бизнисмен кој е колекционер на дела на современата уметност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi