Јапонци создале глушец кој пее како птица

21 декември, 20100
1292997095_lab-mouse1

Јапонски истражувачи од еден факултет за генетски модификации, создале глушец кој пее како птица, и тие веруваат дека со тоа ќе го откријат потеклото на човечкиот говор. Поточно, ДНК мутациите во глувчето постигнале да преземат карактеристики и на други форми на живот, како што се на пример птиците, а мутација е моќта на еволуцијата. Научниците откриле дека птиците користат различни звучни елементи, ги спојуваат во група, како што луѓето тоа го прават со зборовите, и прават низа која всушност претставува песна. Глувците е полесно да се изучуваат, бидејќи и тие се цицачи, слични се на луѓето дури и во некои биолошки аспекти. Глушецот кој пее е најдобра комбинација за понатамошни истражувања.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi