Како да не знаевме!

11 ноември, 20100

Мажите многу побрзо и попрецизно можат да паркираат отколку жените, покажа една германска студија. Студијата која ја направиле научници од универзитетот Rurskog, покажала дека на жените за паралелно паркирање им треба минута ипол во просек, а на мажите 42 секунди помалку, и тие се за 3% попрецизни. Учествувале 17 лица почетници во возењето и 48 возрасни и искусни возачи, мажи и жени. Мажите во двете категории биле подобри од жените. Студијата потврдува дека мажите имаат подобра координација со рацете, перцепцијата и снаоѓање во просторот. Недостиг на самодоверба кај жените возачи е можеби главнта причина зошто тие се полоши шофери од мажите, влегуваат зад воланот со страв и гледаат да избегнат комплицирани ситуации во сообраќајот, изјавила Claudia C. Wolf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi