Кандида чума на денешницата

28 декември, 20100
Four Women Friends at the Beach

Голем е бројот на жените кои се соочиле со непријатното искуство од инфекција на половиот орган. Постојан многу инфекции кои се полово преносливи. Но, кога станува збор за кандидата, тоа е бактерија која живее во цревта и на површината на кожата, тоа е бактерија која ја има во нас, што значи не е сексуално пренослива. При воспаление на јајниците обично се јавува силна болка во долниот дел од десната или левата страна на стомакот. При тоа има зголемен вагинален исцедок. Тоа може да биде предизвикано од многу бактерии но најчесто тоа е габата Candida albicans. Габичните инфекции кои живеат во нашите црева, од некоја причина, во еден момент може да почнат да се размножуваат опширно. Габите често се наоѓаат во цревата во форма на кластери меѓу цревната вили и огради на цревната слузница. Затоа, за време на третман со лекови е препорачливо да се користи храна со висока содржина на влакна и растителна храна, кои за возврат промовираат механичко одстранување на габичните кластери. Причините за појава на кандида се: прекумерна употреба на широк спектар на антибиотици, употреба на контрацептивни средства, прекумерна гениталена хигиена, употреба на алкални сапуни, кои ја уништуваат нормалната флора на вагината, бременост, менструација, несоодветнa (и претесна синтетичка) долна облека, несоодветни влошки, нерегулиран дијабетес. За да се спречи појава на инфекцијата потребно е да посветите малку внимание и на исхраната. Се препорачува да се јаде зелен лиснат зеленчук, затоа што во него има голема количина на лактобацил, односно бактерија која го успорува размножувањето на габичките и помага во заздравувањето. Исто така се препорачува да се јаде риба, лук, јогурт, маслиново масло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi