Современи човечки остатоци отркиени во Израел

27 декември, 20100
Mideast Israel Ancient Teeth

Истражувачите кои ги пронајдоа остатоците, велат дека 400.000 години старите заби можеби ќе ја напишат историјата од почеток. Современиот човек можеби потекнува од Израел, а не од Африка како што досега се веруваше, според новите истражувања и откритија на археолозите од Универзитетот во ТелАвив. Истражувачите веруваат дека го нашле 400.000 години стар заб од хомосапиенс, во една пештера во централен Израел, кој е два пати постар од најстарите остатоци ко идосега биле познати за човекот. Ова би можело да ја смени целата слика за еволуцијата, рекол еден од истражувачите. Сепак останатите научници прокоментирале дека сето ова мора многу да се истражува, забите се понесигурен доказ за истражување, најдобро би било да се проучува черепот, досега сето ова може само да биде блед доказ за нештата и ништо да не се измени во историјата на еволуцијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi