Карајте се, здраво е

28 декември, 20100
Fighting-Couple-1

Луѓето кои не бегаат од караниците и го изразуваат бесот и лутината, се поздрави од оние кои ги избегнуваат конфликтните ситуации и се повелкуваат во себе, изјавиле истражувачите од Институтот за социјални истражувања при Универзитетот во Мичиген. До овој заклучок дошле преку анализирање на 1842 лица, од 33 до 84 годишна возраст. Испитаниците кои чуствувале тензија и биле преплавени со негативни емоции, а сето тоа го задржале во себе, им се појавиле симптоми на физички болки и тегоби. За разлика од нив. Испитаниците кои се впуштале во расправии во текот денот, во попладневните часови се чуствувале помирно и без ниеден вознемирувачки симптом. Нивото на кортизол, хормонот за стрес, бил на пониско ниво кај оние лица кои учествувале во расправии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi