Кикирики кои нема да предизвикуваат алергии?

23 септември, 20100
peanuts

Научниците од САД се надеваат дека ќе произведат кикирики кои значително ќе го намалат ризикот на алергиски реакции. Досега тие имаат одгледано неколку видови соединенија кои се спротивставуваат на алергиските супстанци на кикириките, и планираат да спроведат повеќе студии со кои би можело да произведат кикиритки кои нема да имаат ниедно својство на алергенс, нема да создадат реакции на осип, па и тешки анафилактични шокови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi