Кражбата на еден снешко

2 декември, 20100

Една жена од Chatham, Kent, се јавила во полиција да пријави кражба на нејзиниот снешко. Таа ја пријавила кражбата и изјавила дека за очите на снешкото биле употребени парички, а за рацете лажици. Таа била повикна подоцна од страна на официерите на полициската станица за да и објасант што претставува вистинска опасност. Полицијата од Кент, издала препис од комплетно неодговорниот повик на жената, кој го добиле во текот на ноќта, додека примале стотици повици од страна на граѓаните заради тешките временски услови и температури кои биле под нулата. Во повикот жената кажала на операторот ”имаше кражба надвор од мојот дом”. Не сум била до надвор да го проверам пет часа, но сега зирнав и го немаше.” Операторот прашува ”Кого го нема” и жената одговорила:”Мојот снешко. Операторот ја прашал дали мисли на некаков орнаменет, украс предмет, но таа одгоровила дека се работи за снечкото кој таа сама го направила. Операторот потоа и кажал дека тоа е линија за итни случаи и таа не треба да се ѕвони и да пријавува кражба на снешко. Главниот инспектор Симон Блек, од полицијата во Кент, рекол:”Оваа повик можело некој да го чини живот, некој што реално имал вонредна состојба во тие моменти, а неможеле да добијат линија. Тој го карактеризирал повикот како целосно неодговорен. Тие денови полицијата добила 8000 општи повици, а 999 итни за време од 48 дена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi