Крвни садови кои личат на Рудолф

21 декември, 20100
Blood_Health_Red_Platelets_800px

Зумирана слика од крвните садови од еден мозок, ги вчудоневиди научниците со нивната сличност на Рудолф еленот со црвен нос. Групата истражувачи од Универзитетот од Њукасл ги проучувале внатрешните неврони во хипофизниот дел на мозокот и кога одбилску ја виделе сликата биле запрепастени. Сликата личела на ирваси кои летаат. Дури и очите и опашката биле видливи, а подоцна и црвеникавиот нос. Оригиналната слика каде може да се примети сличноста со Рудолф тука

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi