Кучешкото месо промовирано во Велика Британија

10 ноември, 20100

Кучешкото месо е промовирано по маркетите во Велика Британија. Лабрадор стекови, дакел колбаси, и сите оние кучиња кои се домашни миленичиња сега се на менито. На рекламите се претставуваат како органски меса. Одликувајќи се со слики од задоволни здрави кучиња како трчаат низ полињата, се играат со топки и пливаат во реки, а зборовите “органска” и “слободните”, ќе придонесат кучешкото месо во јавноста да се претстави со уверување дека сите животни биле сакани и добро одгледани за пред да се искасапени. Какво е чувството сега на луѓето кои своите кучиња ги сметаат како дел од своето семејство, а сега нивното месо го гледаат во месарите или сервирани во рестораните.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi