Месец дена затвор, поради хранење на патките со марихуана

22 ноември, 20100

Еден француски земјоделец казнен е со месец дена затвор, и обврска да плати 500 евра, бидејќи на своите патки им давал марихуана. Ова го откриле полицајците кога истраќувале на неговата фарма, поради пријава за кражба, а открила и неколку билки канабис и пет килограми марихуана. Судот во Рошфор во западна Франција, му изрече казна затвор на 60 годишниот земојделец, кој признал дека консумира марихуана и дека на патките им давал понекогаш, бранејќи се дека само ги следел советите од некој експерт за живинарство. Наводно тој експерт му рекол дека марихуната е одлично средство против глисити, особено ефикасно кај птиците и живината. Откако земјоделецот своите 150 патки ги третира со марихуана неиедна нема добиено глисти и сите се совршено здрави, изјавил адвокатот на осудениот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi