На Амазон се продава “Педофилски водич за љубовта”

11 ноември, 20100

Наместо книга за поостро казнување на педофилите, интернет продавницата Амазон во својот асортиман вклучи една контроверзна книга која на позитивен начин појаснува што е тоа педофилија. Ова предизвика бурни негативни реакции во светот, а корисниците на една од најголемите онлајн продавници се заканија дека ќе го бојкотираат купувањето, доколку контроверзната книга не се повлече од продажба. Достапноста на книгата Педофилски водич за љубов и уживање – кодекс на однесување на љубителите на деца, предизвика жестоки расправии меѓу купувачите. Авторот Filip Grivz изјавува како педофилите се неразбрани во општеството и ги советува како да останат во рамките на законот. Книгата е напишана во електронски формат и достапна е за читање само преку посебен уред Kindleа. Во делот оставен за коментари на корисниците на сајтот се истакнува дека продажбата на вакви книги кои се достапни на милион луѓе меѓу кои и деца, е најодвратно нешто и не вреди никакви пари. Од друга страна, Амазон вели дека не промовира омраза или криминално однесување, но избегнува цензура. Компанијата овозможува авторите сами да си ги стават своите книги и да се продаваат на интернет страницата и потоа да го поделат приходот од продажбата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi