На секс “трошиме” 50 дена од животот

11 ноември, 20100

Неодамна е направена анкета во која учествувале 1800 испитаници, сексуално активни лица. И покрај тоа што резултатите немаат некоја научна вредност, сепак статистиките се интересни. Дојдено е до сознание дека човекот од животот троши 49 дена, 13 часа и 41 минути на секс, исклучиво на секс. Мажите имаат секс 52 дена и осум минути од животот, а дамите малку зад нив – тие во водење љубов поминуваат 47 дена, три часа и 36 минути. Во просек, сексуален однос трае 19,5 минути, но десет проценти од испитаниците се изјасниле дека на предиграта во кревет трае повеќе од половина час, додека нешто помалку од десет проценти признале дека забавата е завршена за помалку од пет минути. Меѓутоа има голема разлика од едни до други испитаници. Кај испитаниците кои најмалку се сексуално активни во текот на нивните животи да се” собере “вкупно триесет часа поминати во секс, а тие најактивните уживаат во сексот повеќе од 170 дена. Оваа анкета треба да Ве натера да почнете да уживате во безбедниот секс и да ги придобиете сите бенефиции што ги пружа тој, препорачуваат психолозите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi