На туристите во Холандија им се забранува уживање во лесни дроги

17 ноември, 20100

Холандската влада има намера на туристите да им забрани да купуваат канабис во кафулињата каде оваа дрога легално се продава.
Владата има особено либерален став за лесните дроги, а во кафулињата се многу популарни кај туристите особено во Амстердам и пограничните места во близина на Белгија и Германија. Новата владата, која власта ја презеде до октомври, одлучила да ја ограничи продажбата на канавис со цел да го запре криминалот поврзан со производство и трговија на дрога. Да се поседува до пет грама канабис или хашиш во оваа европска земја е легално, но не и произвдството и транспорт на големи количини.

Извор: Нетпрес www.netpress.com.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma