Најбезбедениот автомобил на светот

8 декември, 20100
Muammar-Gaddafis-Libyan-Rocket

Има само неколку земји кои се познати по производство на автомобили. Повеќето од нив се во Европа или на далечниот Исток. Председателот Моамер Гадафи сака да ја додаде и Либија на таа листа, еве за што станува збор. Се вика Либиска Ракета. Блиски луѓе на Гадафи велат дека ова е најбезбедниот автомобил кој е направен досега, знаејќи дека Либија е една од Северно-Африканските земји каде смртноста од соообраќајни несреќи е многу голема. Автомобилот ќе се произведува во Триполи, ќе има V6 мотор со 230-hp со 5 седишта, носот и опашката ќе имаат форма на ракета. Либиската Ракета ќе има воздушни перничиња, електронски систем на одбрана и браници кои лесно се поместуваат, тоа наводно ќе помогне во случај на сообраќајна несреќа. Значи она што е “електронски систем на одбрана”? Очигледно, никој не знае што е тоа и како тоа ќе функционира. Тајната е скриена во овој автомобил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma