Најмалото кино во светот

14 декември, 20100
the_smallest_cinema_02

Киното Сол е најмалото кино на светот и функционира на соларен погон. Се работи на соларна енергија, а само 8 возрасни луѓе може да се седнат во него и да изгледаат филм. Филмовите се прикажуваат на ЛЕД проектор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi