Нешто повеќе за сексот

12 декември, 20100

– Судејќи според Американскиот “Музеј на сексот”, вибраторот првенствено се користел за лекување на женската хистерија во 19 век.
– Најмалиот измерен пенис до сега во светот во е долг само 1 см.
– Џонах Фалкон е човекот со најдолгиот пенис во светот, чија должина е 34 см.
– Брзината на спермата при ејакулација е неверојатна 500 см во секунда.
– Просечниот машки оргазам трае 6 секунди, додека кај жената, дури 23 секунди.
– Во текот на 30-минутен секс може да се согорат до 200 калории.
– Спермата содржи цинк и калциум за превенција од кариес.
– Секој ден во просек 100 милиони луѓе водат љубов.
– Луѓето и делфините се единствените суштества кои имаат секс за задоволство.
– Змиите имаат два полови органи.
– Машките лилјаци имаат највисока стапка на хомосексуалноста во однос на сите други живи суштества.
– Кога лебедите заведуваат, ако се потпрат со главата кон друг лебед, тоа значи дека тие ќе останат заедно засекогаш.
– Некои лавови се парат над 50 пати во текот на денот.
– Кондомот најпрво бил направен од ленено платно, во почетокот на 1500 –тите години.Овие кондоми ги користел најголемиот заводник на сите времиња, Казанова.
– Во Втората светска војна војниците, кондомите ги користеле за да ги заштитат пушките од солена вода пливајќи до брегот.
– Сексот е некој вид на аналгетик за жените, бидејќи за време на сексот се ослободува ендорфин кој ја намали болката. Затоа, изговорот за главоболка, како причина за одбивање секс паѓа во вода.
– Брадата на мажите расте побрзо, додека чекаат за секс.
– Сексот, биохемиски не се разликува од јадење на поголема количина на чоколадо.
– Односот на “нормални” и порно веб сајтови е 1:5.
– Жената која родила најмногу( евидентирани) деца е мајката на 69 деца.
– Најмладите родители имале 8 и 9 години. Тие живееле во Кина 1910 година.
– 25% од жените сметаат дека парите ги прават мажите привлечни.
– Жените кои читаат љубовни романи имаат секс два пати повеќе отколку оние кои не читаат.
– Името на кондомите “Рамзес” доаѓа од фараонот Рамзес Втори, кој имал повеќе од 160 деца.
– Казната за мастурбирање во Индонезија е обезглавување.
– Во Индија е поевтино да се плати проститутка за секс отколку да се купи кондом.
– Сексот е најефикасното средство за смирување.
– Итифалофобија е ирационален страв од гледање, размислување, или држење на пенисот.
– Маж кој спиел со најмногу жени досега има кралска крв, се работи за кралот Фатехија од Тонг, кој за време на неговото владеење од 1770-1784 год спиел со 37.800 жени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma