Одењето пеш, наградено во Велика Британија

28 ноември, 20100

Владата во Велика Британија се грижи за здравјето на идните поколенија. Новата кампања, која е смислена од двајца американци, е наменета за децата кои одат на училиште. Секое дете кое пеш ќе оди на училиште, ќе добие Топ шоп ваучер, или пак карта за бесплатно следење на неколку кино претстави. Следењето на децата ќе се врши преку свап картички. Сѐ ова е со цел да се даде иницијатива за здрав живот, и да се спречи дебелеењето на младата популација.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi