Он-лајн самоубиство во Јапонија

11 ноември, 20100

Јапонската полиција во вторникот наутро влегла во апартманот на лицето во градот Sendai и го пронајде мртов 24 годишниот дечко, за кои добиле сознание од сопствениците на интернет станицата Ustream, преку кој јапонецот го извршил самоубиството. Полицијата стигнала прекасно за да се спречи суицидниот настан. Според јапонските медиуми јапнецот преку чат со друг корисник изјавил дека планира да се самоубие, поради постојаното жалење од работата. Јапонецот работел во банка, а на работното место не се појавил од август, тој од минатата недела постојано зборувал за тоа како планира да се убие, а некои корисници на сајтот не сфакајќи го сериозно, го буцкале да го направи веќе еднаш. Тој се обидел прво да се обеси од балконот, но во тоа не успеал, и после неколку саати успеал во своите намери. Луѓето преку интернет го гледале неговиот суицид и коментирале дали снимката е вистинска или лажна, се додека сајтот не ја прекинал врската и обавестил полицијата. Во Јапонија минатата 2009 година бројот на извршени самоубиства изнесува 32,845.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi