Пак тужби за Мекдоналдс во САД

15 декември, 20100
mcdonalds_stores_and_more_013

Една мајка од Калифорнија, се здружила со центарот за наука за јавен интерес само за да го тужи познатиот синџир на брза храна Мекдоналдс, бидејќи маркетиншки ги примамувало децата со играчки. Мекдоналдс ги наградувало децата со играчки во оброците, а со тоа ги мами децата да јадат нездрава храна, стоело во тужбата. Младите деца секако ја немале таа способност да го разберат маркетингот и рекламирањето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi