Папата Бенедикт XVI: Кондомот е добар

21 ноември, 20100

Папата Бенедикт XVI во новата книга наведува како користењето на презервативи понекогаш може да биде добро и оправдано, заради спречување за ширењето на сидата. Со ова Папата, за Римокатоличката црква и Ватикан направи еден чекор понапред од веќе познатите контроверзни ставови за оваа болест.Книгата „Светлоста на светот „, која од утре почнува да се продава, е големо интервју кое со Папата го има направено германски католички новинар Peter Zevald, и најитересен дел е сепак оној каде Папата говори за употребата на кондоми. Неговата изјава, иако официјално не го менува ставот на католичката црква за забрана на употреба контрацептивни средства, пристигнале многу бројни одобрувања од активисти за борба против сидата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi