Пола Америка на таблети

7 ноември, 20100

Центарот за контрола на болестите во САД го објави најновиот извештај кој кажува дека 50% од населението земаат таблети. Најзастрашувачкиот момент е тоа што 30% од населението дневно зема по два вида на таблети, а 10% земаат повеќе од пет видови на таблети дневно. Овие 50% од населението се состојат од постарите луѓе кои со таблети го регулираат крвниот притисок, холестеролот, срцевите заболувања. Но запрепастувачки е фактот дека со голем удел во овие 50% влегуваат и децата и младите. Користењето на таблети се препорачува сѐ почесто и преку рекламните кампањи. Тие земаат таблети за депресија, хиперактивност и сл. По направената пресметка годишната количина на таблети би чинела 238.000.000.000 $ годишно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi