Попова Шапка

16 декември, 20100
456229

Зимско-рекреативниот центар во северозападниот дел на Македонија, именуван според истоимениот врв (1780 m) на Шар Планина кој се наоѓа во непосредна близина, викендов повторно ја отвара скијачката сезона и оваа сабота картата за ски лифотвите ќе бидат бесплатни за сите љубители на зимските спортови. Откако во земјата падна снегот на Попва Шапка е ресгистрирана најголемата снежна покривка.
Зимско-рекреативниот центар е одалечен 18 km од Тетово, 53 km од Скопје. Видикот од Попова Шапка е отворен кон соседните планини Јакупица и Солунска Глава (2540 m), а во подножјето се наоѓа Полошката котлина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi