Повеќе риба – подобро помнење

23 септември, 20100
fish

Дали ви се случило некогаш да заборавите клучеви, документи и слични работи, или едноставно сте го изгубиле филмот во главата? Помнењето може да се подобри, тврдат научниците. Во Оксфорд е спроведено истражување во кое се покажало дека луѓето кои со текот на годините почнуваат да забораваат, можат да го подобрат своето помнење преку рибата, во што поголеми количини. Во истражување пак во Норвешка, учествувале 2031 волонтери и се покажало дека рибата може да делува врз подобрување на меморијата, особено кај постарите лица, тврди др. Давид Смит, еден од авторите на студијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi