Преку Facebook до диплома

28 ноември, 20100

Последните новина која излезе за Facebook, е дека Лондонска школа ќе нуди дипломи преку социјалната мрежа. Ако досега бевте премногу зафатени со играњето Фарма на facebook и немавте време за учење, сега ќе можете да ги правите двете, и никогаш да не го напуптите facebook. Една Лондонска школа нуди компплетни МБА студии, а новата апликација на Facebook за оваа Лондонска школа за бизниз и финансии, “Global MBA” ќе им овозможи пристап на милиони студенти до материјали од предавања, видеа, забелешки, тестови, како и интереактивни студии на случај, изјавил управниот директор Valery Kisilevsky за Њујорк тајмс. Околу 30.000 студенти се веќе регистрирани за МБА, и се очекува класата да се зголеми на околу 500.000 во рок од една година. Студентите може да одберат курсеви вклучувајќи ги и сметководство, корпоративните финансии, етика, маркетинг и стратегиско планирање-сето тоа бесплатно. Тие плаќаат само кога тие се на тест. Вкупната цена на МБА диплома е 23.000 долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi