Првиот геј бакнеж во Боливуд

11 ноември, 20100

Филмската индустрија во Боливуд, од година во година може да се пофали со се поголем број филмски остварувања, но исто така се забележува и се поголема либералност во темите. Се случи и првиот геј бакнеж во новиот филм Незнам зошто. Филмот бил критикуван од многу религиозни хинду-групи кои тврдат дека темата на филмот е “против природниот поредок на нештата.” Сепак, филмот веќе собрал неколку награди. Големата улога во овој филм ја имаат Kapil Шарма и Yuvraaj Parasher. Комитетот за цензура на филмот се фокусираше на сцената во која се случува геј бакнежот. Но сепак се одлучило дека таа сцена не треба да се исфрли од филмот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi