САД и Европа стравуваат од нови терористички напади

28 септември, 20100

Американските и европските официјални лица изјавија дека откриле заговор, со кој се подговтувал серија координирани терористички напади во Велика Британија, Франција, Германија и евентуално во САД. Висок американски официјален претставник изјави дека е веродостојна и активна заканата, но времето и местото на нападите е непознато сеуште. Претседателот Обама исто така бил известен за заканите, напишаа американсите медиуми. Разузнавачките и полициските служби во САД и Европа, ги пренесоа информациите дека заканувачките напади се темелат на испитувањето на осомничените терористи во Германија, кои доцна ова лето беа заробени на патот за Европа, а сега се притворени во Баграм воениот аеродром во близина на Кабул, Авганистан.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi