Шик униформа за војниците во Русија која ги праќа во болница

15 декември, 20100
russian-army

Владата на русија доби остри критики заради униформите кои ги добија војниците. Војниците во пресрет на зимата добија нови униформи кои се дизајнирани од врвен моден дизајнер. Генералот изјавил тие се многу шик, со навој од злато и многу потсетуваат на униформата која ја носеле царската војска. Повеќе од 250 лица од војската биле однесени во болница, заради големи настинки и развиена пневмонија. Се побуниле и родителите на војниците, дека облеката им е многу тенка за ова годишно време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi