“Smoky eyes”

1 декември, 20100

Кога станува збор за шминката, оваа зима се препорачува “smoky eyes” изглед, на вашите очи. Поточно овој начин на шминкање е познат веќе неколку години и е еден од најпосакуваниот и најомилен начин за истакнување на очите. Главно правило за да се постигне овој изглед е да се користат темни сенки за очи. Во овој случај потребни Ви се многу темна сенка во две или три меѓусебно сродни нијанси, светкава сенка за подлога, темен креон за исцртување на линијата на окото, црн римел.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi