Стив Балмер продаде дел од своите акции од Мајкрософт

7 ноември, 20100

Извршниот директор на Мајкрософт Стив Балмер продаде дел од своите акции во компанијата, и изјави дека тоа е од лични финансиски причини и несака да има никакви недоразбирања. Тој е целосно посветен на успехот на комапнијата, акции тој ги продаде акциите во вредност од 49.3 милиони долари, по цена од 26 и 28 долари по акција. Балмер поседува уште акции во компанијата во вредност од 9.6 билиони долари. Тој изјавил и дека продажбата на акциите била направена за проширување на бизнисите и да помогне кон крајот на годината за годишните даночни планирања, и верува дека до крајот на годината ќе се продадат уште 75 милиони акции. Цената на акциите на Микрософт се хит оваа година, иако инвеститорите се сомневаа. Сепак компанијата минатиот месец прогласи 51% пораст во првата четвртина од годината, благодарение на Windows и Office.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi