Тајната на Фирерот: летечки чинии. Дали Хитлер планирал да ги нападе Лондон и Њујорк со НЛО?

17 ноември, 20100

Како што армиијата на Хитлер почнала полека да се распаѓа на фронтовите низ Сталин град и Северна Африка, тој започнал да бара од своите научници начини како да се создаде победничко супер оружје за војната. Некои како В2 ракетите и првите борбените авиони доживеаа своја акција, но сепак дојдоа прекасно за да се спречи поразот. Идејата за изградба на летечки чинии, за да се бомбардираат Лондон и Њујорк, беше една од шемите. Оваа теорија е дополнително потикната од тврдењата на Igor Witkowski полски новинар и историчар на воена и вселенска технологија. Тој во својата книга ‘Prawda O Wunderwaffe’ од 2000 година, тврди дека е изградено чинија летало од страна на нацистите и дека Хитлер ги барал најдобрите научници и инжињери на располагање. Вистина или лага на интернет се појавија неколку слики, за кои се тврди дека се прототипови од Германското НЛО. Се вели и дека инжињерите кои работеле на овој дизајн го направиле многу напреден проектот, со што и самиот прототип можел да полета. Програмата водена од офицерот Hans Kammler, во германското списание за наука PM се вели дека била една од најдобрите, бидејќи од повеќето експеримети се родиле многу нови откритија. Спомнати се и тврдењата од 1944 година на очевидци, кои тврделе дека виделе летечка чинија над Темза во тој период. Германците наводно ја уништиле цела документација за нивните активности, но во 1960 година експерти од Канада успеале да го рекреираат уредот. Германците всушност го користеле BMXM7E Messershmitt 262 Гермаски авион, кој бил најразвиениот авион дотогаш. По војната голем број германски научници продолжија да работат и да помагаат за американската вселенска програма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi