Toyota со 6 нови хибридни модели

22 септември, 20100
Toyota-Hybrid-X-Concept

Toyota планира до крајот на 2012 година да додаде уште 6 нови хибридни модели во својата палета. Гледано на глобално ниво, тоа се 20 модели што користат акумулатори и регенеративен систем на кочење за заштеда на гориво, како нивниот лидер на пазарот – Prius. Toyota до сега имаше значително поспор пристап кај plug-in хибридните возила, за разлика од својот ривал Nissan. Но, плановите во моментов значително се изменија со новите најави на Toyota за plug-in хибридните модели. Всушност, новата Toyota plug-in верзија на веќе познатиот Prius ќе го предизвика новиот Chevrolet Volt. Познатиот RAV4 ќе биде изработен на електричен погон во партнерство со Tesla Motors, познатиот произведувач на луксузни електрични возила. Овде ќе го споменеме и Toyota Roadster, напојуван со повеќе од 6.000 лап-топ батерии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma