Triumph: Според цифрите

22 септември, 20100
Triumph Speed Triple

50.000 – Број на моторцикли што Triumph ги произведува на годишно ниво. Максималното дневно производство изнесува 250 моторцикли. 16 – Различни модели со 1000 различни спецификации. 5 – Типови на мотори, вклучувајќи го 675 cc triple, Bonneville parallel-twin, 1050 cc triple, Thunderbird parallel-twin и Rocket III triple. 5 – Фабрики за производство на Triumph, од кои две се во Британија и три во Тајланд. 3 – Минути разлика во производната линија на моторцикли. 75 – Работилници за производна линија на шасии, додека 20 работилници се наменети за производство на мотори. 50.000 – Број на делови и компоненти произведувани во просек на ден. 60 – Минути, време за кое се склопуваат грубите делови на моторот, користејќи ја 2 милиони вредната машинерија. Машините работат дупла смена за постигнување на процентот во производството. 1:15’ –Потребно време за комплетната изградба на еден мотор. За комплетна изградба на еден моторцикл се потребни 5 часа. 1500 – Број на вработени во Triumph низ цел свет. 105.7 – Главна фреквенција на Oak-FM, рок радио станица што вработените ја слушаат за време на работата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi - anlaşmalı boşanma