Учителка по јога на шест години

27 декември, 20100
farol-yoga-008-11

Најмладата учителка по јога е шест годишната Shruti Pandey од Индија. Таа е чудо, кое успева да држи часови на 30 члена група секое утро во 05 30 часот, во ашрамот. Нејзини ученици се професори, бизнисмени, домаќинки и пензионери. Сите се презадоволни и велат дека Shruti, влијае толку позитивно на нив, што ги научила дури и како да го гонтролираат бесот и нервозата. Шест годишната учителка се вљубила во јогата гледајќи го својот брат, кој сега е на 11 годишна возраст. Но, тој не пројавил желба да биде учител. За Shruti зборуваат и многу постари професори по јога, Swami Bhanu, 90, вели дека бил фасциниран од неа, таа на само пет години знаела умешно да изведе 84 јога позиции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi