Во Германија учителките препорачуваат џвакање мастика за време на часот

1 декември, 20100

Во Германија, во основните училишта е дозволено па и препорачливо, децата да џвакаат мастики за време на школската настава. Директорката на едно од училиштата вели дека, џвакањето мастика ги ослободува децата од стрес за време на писмените тестови. Предуслов за учењето е забавата, кога децата доаѓаат на училиште без страв, се чувствуваат среќни. Од Министреството за здравство пак велат дека џвакањето мастика е добро за здравјето на децата и ги подобрува нивните когнитивни перформанси. А освен тоа и се зачувува здравјето на забите, особено после јадење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi