Во Кина и петлите носат ленонки

8 декември, 20100

Во Ченгду, југозападна Кина, дизајнирани се специјални очила за петлите кои се во стилот на Џон Ленон. Џијанг Хау одгледувачот на фармата, изјавил: “Нашите петли се многу агресивни по природа. Тие секогаш се борат едни со други и си предизвикаат повреди со крварење. Но, носејќи ги овие пластични очила тие не можат да видат еден со друг, па тие се многу помирни” додаде тој. Сега другите земјоделци во регионот чекаат на ефектот од очилата, па велат доколку тоа функционира, и тие ќе го променат изгледот на нивните кокошки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi