Заборавениот филм на Чаплин

23 септември, 20100
charlie-chaplin

Долго заборавениот филм на Чарли Чаплин скоро од пред еден век, најверојатно е откриен на една продажба за антиквитети во Мичиген.Филмот бил купен од страна на Пол Гиерутски како 10 минутна комедија без зборување, но она што го открил е дека всушност тоа е три минутен филм од филмот Велики во кој главната улога ја има тромав полицаец. Тоа е првиот филм на Чаплин во повеќе од 60 години, за кој тој имаше спомнато еднаш, на едно интервју во 1965 година, но никогаш не го кажал насловот. Филмските записи од Кистон студиото во Калифорнија немаат никакви архивски снимки од Чаплин. Сепак, филмот беше прикажан на јавноста на Slapsticon, годишен фестивал на комедија кој се одржува во Арлингтон, и најверојатно тоа е неговото прво појавување од 1914 година. Ако ова неворојатн откритие на филмот се испостави како вистинито и авторско дело од Чаплин, којзнае што се може да се најдеме во античките распродажби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi