Засолниште за проститутки во пензија

15 декември, 20100
a_sheltf

Основана во 2007 година, оваа куќа стана дом за стари лица во пензија, поточно за 23 пензионирани проститутки. Таа се наоѓа во Тепито, Мексико, и тоа е именуван по (Xochiquetza), ацтешка божица на љубовта и жената. Идејата за создавање ваков центар и припаѓа на поранешна проститутка Кармен Муњоз. Таа била шокирана гледајќи ги старите “колешки” кои спиеле по улиците. Таа помина години обидувајќи се да ја убеди владата да ја поддржат нејзината идеја, и таа, конечно доби една стара куќа од 18 век, која сега е претворена во пензионерски дом за поранешни сексуални работнички, каде може да се сместат 45 жени, кои ќе бидат над 60 годишна возраст.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi