Завршува македонското претседавaње во Советот на Европа

9 ноември, 20100

Во Стразбур денеска треба да се одржи состанок на Комитетот на министри на Советот на Европа на кое Македонија ќе треба да изврши примопредавање на претседавањето со Комитетот на министри на Турција. Македонија го завршува шестмесечното претседавање со раководниот орган на најстарата пан-европска организација за заштита на човековите права, демократијата и владеењето на правото. Министерот за надворешни Антонио Милошоски во својство на претседавач со Комитетот на министри ќе има свое излагање во кое ќе направи преглед на активностите и настаните кои македонското претседателство ги реализираше во изминатиот шестмесечен период. Примопредавањето на претседавањето се совпаѓа и со одбележувањето на 15-годишнината од пристапувањето на Република македонија кон Советот на Европа, за што ќе биде организирана пригодна свеченост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi